آموزش مراقبت پس از تحویل روکش ایمپلنت
مراقبت پس از تحویل روکش ایمپلنت یک بخش بسیار مهم و حیاتی از فرایند درمان ایمپلنت است. پس از عمل جراحی و نصب روکش ایمپلنت، نیاز به مراقبت و بررسی دقیق برای حفظ سلامت و عملکرد آن وجود دارد. اهمیت مراقبت پس از تحویل روکش ایمپلنت به اندازهای مهم است که میتواند تأثیر زیادی بر روی موفقیت و طول مدت عمر آن داشته باشد.
یکی از نکات مهم در مراقبت پس از تحویل روکش ایمپلنت، پیروی از دستورات و راهنماییهای پزشک مراجعهکننده است. پس از عمل جراحی، پزشک مشاور شما را به توصیههای خاصی برای دائمی سازی و حفظ جایگاه روکش ایمپلنت خود خواهد کرد. اجرای این دستورات به صورت دقیق و منظم میتواند به بهبود سلامت و عملکرد ایمپلنت شما کمک کند. به عنوان مثال، مراقبت منظم و دقیق از منطقه عمل جراحی و استفاده از دهانشویههای خاص میتواند از عفونت و التهاب جلوگیری کند.
علاوه بر پیروی از دستورات پزشک، تعیین زمانهای مناسب برای بازدیدها و مشاورههای پس از عمل جراحی نیز بسیار اهمیت دارد. بازدیدهای منظم از پزشک مراجعهکننده به وی امکان میدهد تا هرگونه مشکل یا علائم نامطلوبی که ممکن است پیش آید، به سرعت شناسایی شده و بر آن اقدام شود. این اقدامات جلوگیری و درمانی میتواند به حفظ سلامت و عملکرد ایمپلنت شما کمک کنند.
همچنین، رعایت توصیههای مربوط به مراقبت دهانی و بهداشت دهانی نیز از اهمیت بسزایی برخوردار است. مراقبت دقیق و منظم از دهان و روکش ایمپلنت، میتواند از تراکم بکتریها و عفونتهای دندانی جلوگیری کرده و تأثیر مثبتی بر روی عملکرد و زندگی مفید ایمپلنت شما داشته باشد.
در نهایت، میتوان گفت که مراقبت پس از تحویل روکش ایمپلنت یک فرآیند بسیار مهم و حیاتی در فرایند درمان ایمپلنت است. پیروی از توصیهها و راهنماییهای پزشک، بازدیدهای منظم و رعایت توصیههای مربوط به بهداشت دهانی، میتواند به حفظ سلامت و عملکرد ایمپلنت شما کمک کند. به همین دلیل، اهمیت این مراقبتها را باید به خوبی درک کرد و به صورت منظم و دقیق اجرا کرد تا ایمپلنت شما همیشه در کنار شما باشد و از آن بهرهمند شوید.
مراقبت های غذایی بعد از درمان دندانپزشکی
1) تا 2 ساعت پس از تحویل روکش، از خوردن و آشامیدن خودداری شود.
2) تا 2 روز پس از تحویل روکش، غذای نرم میل کنید.
3) از مصرف غذاهای داغ و چسبنده تا 24ساعت خودداری شود.
4) در ایمپلنت های ناحیه جلوی فک، تخمه خوردن ممنوع می باشد.
5) در جویدن آدامس، خوردن شکلات های چسبنده و تخمه به مقدار زیاد، احتیاط شود که سبب شل شدن چسب روکش می شود.
6) از جویدن ناخن و عادات مشابه خودداری شود.
مراقبت های بهداشتی بعد از درمان دندانپزشکی
1) استفاده منظم و صحیح از نخ دندان، مسواک نرم و دهان شویه بدون ترکیبات کلروهگزیدین
2) استفاده از مسواک بین دندانی به توصیه پزشک
3) استفده از دستگاه واترجت به خصوص در کیس هایی که ایمپلنت های متعدد دارند.
واتر جت : این دستگاه با پمپاژ با فشار آب در اطراف ایمپلنت ها باعث حفظ بهداشت و جلوگیری از التهاب لثه می شود که طول عمر درمان را بین 5تا 10 سال افزایش میدهد.
مراقبت های بعد از روکش دندان
1) در صورت احساس بلندی در روکش های دریافت شده، حتما به کلینیک اعلام فرمایید.
2) درصورت احساس لقی یا خارج شدن روکش، سریعا به کلینیک اطلاع دهید.
3) روکش های ایمپلنت به دو روش نصب می شوند:
الف) چسب های دائمی ضعیف
ب) اسکروتایپ : قطعات (اباتمنت و روکش) از طریق پیچ به فیکسچرداخل استخوان متصل می شود.
درمورد چسب ها به چند علت از نوع دائمی ضعیف استفاده می شوند:
1) درصورت پریدگی ، شکستگی یا نیاز به اصلاحات روکش در درازمدت، خارج کردن روکش ها بدون آسیب به ایمپلنت ها جهت انجام اصلاحات امکان پذیر باشد.
2) درصورت نیاز به سفت کردن پیچ های بکار برده شده در ساختار ایمپلنت ها، امکان دسترسی بدون آسیب به ساختار های زیرین امکان پذیر باشد.
مراجعات جهت برخورداری از گارانتی درمان دندان
1) دو هفته پس ازتحویل روکش ها : معاینه کلینیکی
2) سه ماه بعد :معاینه کلینیکی +عکس رادیولوژی جدید از ناحیه درمان ضروری می باشد.
3) شش ماه بعد : معاینه کلینیکی
4) سالیانه : معاینه کلینیکی + عکس رادیولوژی جدید از ناحیه درمان ضروری می باشد.
نکنه: درصورت عدم مراجعه منظم، درمان شما تحت گارانتی مطب نمی باشد.